Zamieszczone przez Mihau
wyjścia w kostkach w radiu swing OIIfl
Zwiń
X
-
wyjścia w kostkach w radiu swing OIIfl
Witam, przymierzam sie do założenia tylnych głośników w OIIfl 2010 rok. Mam pytanie do kolegów:
1. jaki wreszcie rozmiar z tyłu wchodzi tych głośników i jakie dystanse kupić by nie utrudniały otwierania szyby na korbkę?
2. Jak już poprowadzę przewody to czy są opisane wyjśćia na kostkach w radiu? jeśli nie to może ktoś ma rozpiskę gdzie je podłączyć?
3. Mam tylko 4 głośniki z przodu, ale jakś czas temu jak sie bawiłem w setupie to miałem uaktywnioną funkcję FADER, teraz jakoś znikła, czy ktoś miał taki przypadek?
Może ktoś się podzieli jakimś tutorialem z foto?
Jakie głośniki instalowaliście, proszę o model by nie było potem problemiku jak rozbiorę tapicerkę drzwi.
Pozdr.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
-
-
dziekuję za szybką reakcję, jdnak pana podpowiedź RR i Rl jak to utożsamić z oznaczeniami na rysunku bo trochę nie kumam, gdzie jest tylni lewy i prawy głośnik bo + i _ to kapuję(faza i masa), pozdr.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
Komentarz
-
-
matompra,
Pasujące głośniki w tylne drzwi mają 13 cm, natomiast jest problem z dystansami których nie ma w sprzedaży bezpośredniej. Jedynym rozwiązaniem pozostaje samoróbka albo ori z ASO. Jeżeli chodzi o głośniki to odradzam helixy ale nie przez to że są kiepskie tylko że trzeba docinać i obcinać tweetery by pasowały w swoje miejsce, jeżeli tego się nie zrobi będzie odstawała klamka. . Być może hertz będzie mniej inwazyjny ale to tylko przypuszczenia.
Komentarz
-
-
i właśnie takich przeróbek nienawidzę, , mam przednie oryginalne i jakość muzyki jest dal mnie ok, dlatego poszukam chyba oryginalnych na tył, może ma ktoś namiary ile taki zestawik kosztuje?Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
Komentarz
-
-
matompra,
Z tego co pewnie sam przeczytaleś to ori głośniki są do bani, tylko w nieorginalnych a firmowych głośnikach jest nadzieja. A tak poza tym to prawie każdy ci powie że głośniki z tyłu są niepotrzebne i że lepiej jest zainwestować w przód . Ja się oczywiście nie posłuchałem pare przekleństw poszło ale nie narz ekam.
Komentarz
-
Komentarz